Badrumsrenovering | Badrumsrenovering Stockholm
 
stockholmbadrumsrenovering header

Badrumsrenovering

Att planera stora eller små badrum kan vara en tidskrävande grej, det kräver en del kloka val som syftar till att förbättra estetiken och användningen av tillgängligt utrymme. Målet är att skapa en så harmonisk och funktionell miljö som möjligt, ett mål som kan uppnås genom att be en arkitekt eller andra yrkesverksamma inom detta område om råd. Hur som helst, innan man börjar, är det bra att veta dessa användbara tips som gör din badrumsrenovering i Stockholm lite enklare!
Planera din renovering med uppmärksamhet på varje detalj
Först är det viktigt att börja med en bestämd plan som tar hänsyn till alla punkter som görs i badrummet, allt från utbyte av VVS- och värmesystem till underhållsarbete på väggar och tak, tillsammans med installation av badkar, duschkabin samt badrumsmöbler.

Badrumsventilation
Det finns särskilda regler för ventilation i Sverige och vi som företag följer alltid upp vid förändringar av dessa regler för att kunna utföra ett godkänt arbete.
Många väljer att installera fuktstyrda fläktar i sina badrum idag, och vi anser att det är en smart idé då kostnaden inte alls är en så stor skillnad.
Du kan läsa mer om reglerna på Boverket's hemsida.

Minsta storleken för ett våtrum/toalett
Vi har tidigare utfört en godkänd toalett i ett garderobs utrymme som var ca 1,3m x 1m.
Det blev trångt, men den utfyllde sin funktion som gästtoalett, helt enkelt.
Vi har även installerat en godkänd dusch i ett gammalt garderobs utrymme som endast var 0,7m x 0,7m.
Om du har en idé att t.ex installera en gästtoalett bredvid ditt badrum, eller en extra dusch bredvid ditt badrum så kan vi hjälpa dig att planera detta.

El
Den elektriska delen skall alltid konstrueras och byggas enligt lag för att garantera säkerheten. Detta menas att en behörig elektriker måste göra själva installationerna av el.
Det är vanligt att kunder väljer el-handdusktorkar och el-golvvärme.
Om el-golvvärme installeras så är det ytterst viktigt att tänka på att inte sätta på den förens betongen har brunnit färdigt, minimum 4 veckor efter betongen lagts ut är rekommenderat.
Kolla även vilken betong som använts, då viss betong brinner saktare.

Kakel/Klinker
Vi brukar rekommendera att sätta 60x60 kakel på väggar då du slipper alla dessa fogar som ofta blir smutsiga med åren.
60x60 kakel rekommenderas heller inte att sättas i tegel förband då dem inte alltid är helt spikraka. Annars kan det upplevas som "skarpa" kanter på vissa ställen.
Montera dem rakt för att slippa detta.

Klinker brukar vi rekommendera max 15x15 plattor på golv, eller helst 10x10.
Detta för att fallet måste vara godkänt och det kan annars bli uppstickningar på vissa ställen.
Detta är självklart beroende på hur badrummets storlek ser ut.

Sanitetsvaror
Sanitetsvaror bör placeras sida vid sida i badrumsrenoveringen för att underlätta användning men också för ett estetiskt syfte. Vi hjälper dig gärna att planera detta då vi är vana vid hur ett modernt badrum "bör" se ut.
Om badrummets dimensioner är av den mindre storleken kan du välja små, kompakta sanitetsvaror. T.ex en 40cm djup tvättmaskin eller ett 31cm djupt handfat, vilket är ett genomförbart alternativ till de standarder som sticker ut 50-60 cm.

Hör gärna av dig om du planerar att renovera ditt badrum men fortfarande är lite osäker på om det du tänker på är genomförbart.
Vi hjälper dig gärna!
Tel: 076 70 90 433 (Arbetsledare: Arno)

Tillbaka till framsidan