Rörmokare Stockholm | Badrumsrenovering Stockholm
 
stockholmbadrumsrenovering header

Rörmokare Stockholm

Vår samarbetspartner RörmokareStockholms.se jobbar inom hela Stockholm.

Deras personal är utbildade och erfarna inom VVS världen samt arbetar dem alltid med noggrannhet.

En rörmokare - som även kallas VVS montör utför bl.a arbeten som att dra in avlopp och vatten till hus, koppla in värmesystem, installera brunnar, installera värmepump etc. Det kan även gälla mindre jobb som att installera blandare, tvättmaskin, diskmaskin, element etc.

För att få en så kallad behörighet som en VVS montör krävs det att man har utbildat sig, sedan krävs det även praktik på 850 timmar.
Sverige har de hårdaste reglerna inom byggvärlden och detta är något vi ska vara stolta över.
Våra hem är säkrare än hela världen i både VVS och el.

Kan man göra VVS arbeten själv?

Det finns vissa saker man kan göra själv i hemmet, men vi anser inte att VVS är en av dem då en vattenskada kan bli mycket dyrare i längden.

Så det är ett smart drag att anlita en rörmokare, de är experter inom sitt område. Det krävs mycket kunskap och en viss vana för att kunna dra rör och ledningar på rätt sätt så man slipper framtida läckage.

Och även om du skulle känna att du har kompetensen att dra rör/ledningar själv och oturen skulle vara framme, så är det svårt att få försäkringen att gälla.

 

Det är just nu brist på rörmokare, mest inom Stockholms området, vilket resulterar i att det kan vara svårt att få tag i en behörig rörmokare i rätt tid.

Se till att boka och gå igenom vad som skall göras i ditt hem, så tidigt som möjligt så att de kan boka och lägga in jobbet i sin kalender.

Se även till att du vet vad som ska göras, och vilket material som ska användas. (vilket element, panna, blandare som skall installeras etc)

En ritning är alltid att rekommendera så att allting blir utfört på korrekt sätt och båda parter blir nöjda med arbetet.

 

Några av deras tjänster involverar bl.a:

 • Byte av vattenrör
 • Byte av avlopp
 • Installation av handdukstork
 • Installation av element/radiator
 • Installation av handfat
 • Installation av tvättmaskin
 • Installation av duschkabin
 • Byte av blandare
 • Byte av värmepump
 • Installation av toalett
 • Installation av badkar

rörmokare stockholm

Generell kunskap

Rör ska alltid vara fixerade i vägg, vilket menas att de ska sitta fast.
Eftersom rörelser kan skada tätning mellan tätskikt och rör och detta är något man vill undvika.
Mellanrum mellan skiva och rör i vägg eller golv ska vara max 2 mm, gäller även annan genomföring.

Det är endast avloppsrör och golvbrunn som är tillåtet att bryta golvets tätskikt.
Avloppsrör skall sticka upp ca 40 mm över färdigt golv så att manschetter samt tätskikt kan monteras korrekt.

Vattenrör som kommer upp genom golv är inget man gör i ett nybygge men i äldre bostäder kan det finnas och vara för kostsamt eller komplicerat att korrigera.
Då rekommenderas det att man gjuter upp en klack runt rören på ca 1000 mm innan tätskikt monteras.


VVS arbete i badrum

I badrum finns flera anslutningar som måste vara rätt utförda, delvis för att passera kvalitetsdokumentet men även för säkerställa att inga vattenskador inträffas. Blandare ska installeras korrekt och med rätt packning.

Avståndet mellan avloppsrör och vägg ska vara minst 600 mm. Detta för att plattsättaren installerar manschetter runt avloppsrören tillsammans med tätskikt som tätar runt rören.

Rörgenomföringar är den största risken för en vattenskada, därför är detta den viktigaste delen i underlaget av en badrumsrenovering.

Kvalitetsdokument är ett intyg på att allt har utförts korrekt i badrumsrenoveringen och ges av badrumsfirman/plattsättaren efter slutfört arbete.

Om du misstänker att rördragningarna är felaktigt gjorda så rekommenderar vi att du tar in en rörmokare som gör en besiktning på avloppsrör och vattenrör.
Det kan bli mycket billigare i längden.

Samma regler gäller i badrummet som i köket. Tänk på att inte spola ner saker som inte hör hemma i avloppet så slipper du onödiga kostnader om det skulle bli stopp i avloppet.

Men om olyckan ändå skulle vara framme så är du självklart välkommen att höra av dig. Varesig det gäller stopp i avlopp eller läckande rör.

 

Våra rörmokare i Stockholm

Rörmokare Stockholm jobbar ständigt med att säkra Stockholms vattenrör och mycket av dessa jobb är även i grovkök, tvättstugor och dylikt.
Exakt som i kök eller badrum så är det ytterst viktigt att man gör ett ordentligt jobb att säkerställa att el och vatten installationer hålls sepererade från varandra.
Anslutningar ska alltid vara tätade för att undvika framtida vattenläckage. 
I kalla utrymmen som källare eller garage kan man även behöva tänka på frostsäkra material och möjligtvis installera en frostvakt på rören.

“Vi hjälper dig med röran i Stockholm”
är ett av deras motto.


Rörmokare Stockholms huvudkontor är lokaliserat i Stockholm och är verksamma inom hela stor Stockholm.

      - De utför tjänster både mot företag och privatpersoner.
      - Deras huvudmål är att ha nöjda återkommande kunder.
      - De har full garanti på deras installationer samt monterar och säljer alltid kvalitetsmaterial.

Kontakta gärna vår samarbetspartner redan idag och boka in ett möte så kommer dem och tittar på vad som skall utföras och vad det kommer att kosta.